duminică, 14 noiembrie 2010

MODEL DE PLANGERE CONTRAVENTIONALA -impotriva procesului- verbal de contraventie

   Domnule Presedinte


Subsemnatul/Subscrisa S.C......................................, cu domiciliul/sediul in ............................................., C.U.I.....................................,Certificat de inmatriculare J/40/............................., prin reprezentanti legali formulam in termen, urmatoarea:

                            Plangere contraventionala

Impotriva Procesului - verbal de constatare(contraventie) nr................................. din....................., incheiat de ....................................... (autoritatea aplicatoare) cu sediul in ......................................... prin care am fost sanctionati cu .............................lei amenda contraventionala , plangere prin care va solicit anularea procesului verbal de constatare si a sanctiunii aplicate pentru urmatoarele motive:
                                Motivele plangerii

In fapt : prin Procesului - verbal de constatare mai sus mentionat ,am fost sanctionati de catre ......................... (autoritatea aplicatoare),pentru ca am fi................ ("faptele"retinute in p-v),pentru care ni s-a aplicat o amenda in cuantum de ......................lei.

PLANGERE PENALA ABANDON DE FAMILIE




Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 3 Bucuresti               
                                                                                     

                               DOMNULE PRIM PROCUROR

       Subsemnata ...............................domiciliat(ă) în  Bucuresti,       Str..............................,sector  3 ,   în numele şi ca reprezentant(ă) legal(ă) a minorei .......................... in temeiul art.222 alin. (6 ) formulez prezenta

                                   PLANGERE PENALA

impotriva numitului ...............................(fostul meu sot), domiciliat în Bucuresti,sector 3, str............................, solicitand ca in urma cercetarilor sa se constate ca acesta se face vinovat de infractiunea de abandon de familie, prevazuta si sanctionata de art. 305 lit.b-c Codul penal, pentru neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere a minorei ....................................
În fapt, numitul ............................................a fost obligat prin sentinţa civilă nr............din..............2005 pronunţată de Judecătoria Sector 3 Bucuresti. să plătească lunar suma de 175 lei reprezentand pensia de întreţinere pentru minora născuta la data de 04.11.1995.
Din anul 2005 si pana in prezent, paratul a manifestat un interes sporadic fata de copilul nostru, ceva de genul "din cand in cand si o data in gand ''                          
De exemplu, in acest moment este restant cu plata pensiei de intretinere pe mai multe luni.
Cand este solicitat sa-si indeplineasca obligatia de intretinere invoca lipsa resurselor financiare si existenta unor probleme mai mult sau mai putin reale.
Numitului....................................... exercita in prezent profesia de .......................la S.C.....................S.A. unde  lucreaza in calitate de salariat, colaborator sau asociat -statutul sau exact nu-l cunoastem fiind un "secret" bine pazit.
In drept, fapta constituie infractiunea de abandon de familiei, infractiune prevazuta si pedepsita de art. 305 Lit. b-c din Codul penal.
Dovada plangerii inteleg sa o fac prin proba cu martori si acte.


Cu deosebita consideratie
...................................    în numele şi ca reprezentant(ă) legal(ă) a minorei ......................................



DL.PROCUROR SEF AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA SECT. 3 BUC.

NOTIFICARE - SOMATIE privind executare obligatiilor de plata; Ordonanta nr.5/2001 si O.U.G.nr.119/2007

NOTIFICARE


Catre: S.C.................................. S.A.. cu sediul in oras ................. ,str....................... nr.5, judetul Constanta , atribut social RO 1................., nr. de inregistrare Ia registruI comertului J__ /_____/_____ ,
Subscrisa S.C......................... S.R.L cu sediul in ...................... ,jud.Calarasi, inregistrata la Reg.Com.sub nr.............................,cod fiscal RO ........................, prin reprezentanti legali va notificam urmatoarele:
In conformitate cu O.U.G.nr.119/2007 privind masurile pentru combaterea intirzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contracte comerciale si art.9 , din Contract ,va SOMAM ca in termen de 5(cinci) zile de la data primirii prezentei ,sa achitati suma 198 800,44 lei (RON), reprezentind contravaloarea cantitati de .................. livrata conf. Facturi nr.027 /07.08.2009, acceptata si semnata de reprezentantii societatii dvs.
Tergiversarile si amanarile repetate cu privire la plata facturi mai sus mentionate nu va onoreaza.
In cazul in care nu va ve-ti onora obligatiile contracuale ,vom fi nevoiti,cu regret ,sa initiem Procedura Somatiei de Plata in conf. cu Ordonanta nr.5/2001: O.U.G.nr.119/2007,ocazie cu care ve-ti suporta cheltuielile de judecata,penalizari,despagubiri, precum si dobinda legala prevazuta de O.U.G.nr.119/2007.
In inchiere ne afirmam speranta rezolvarii amiabile a incidentului de plata ce face obiectul prezentei notificari.
27.10.2009
S.C..............................S.R.L.