duminică, 14 noiembrie 2010

PLANGERE PENALA ABANDON DE FAMILIE
Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 3 Bucuresti               
                                                                                     

                               DOMNULE PRIM PROCUROR

       Subsemnata ...............................domiciliat(ă) în  Bucuresti,       Str..............................,sector  3 ,   în numele şi ca reprezentant(ă) legal(ă) a minorei .......................... in temeiul art.222 alin. (6 ) formulez prezenta

                                   PLANGERE PENALA

impotriva numitului ...............................(fostul meu sot), domiciliat în Bucuresti,sector 3, str............................, solicitand ca in urma cercetarilor sa se constate ca acesta se face vinovat de infractiunea de abandon de familie, prevazuta si sanctionata de art. 305 lit.b-c Codul penal, pentru neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere a minorei ....................................
În fapt, numitul ............................................a fost obligat prin sentinţa civilă nr............din..............2005 pronunţată de Judecătoria Sector 3 Bucuresti. să plătească lunar suma de 175 lei reprezentand pensia de întreţinere pentru minora născuta la data de 04.11.1995.
Din anul 2005 si pana in prezent, paratul a manifestat un interes sporadic fata de copilul nostru, ceva de genul "din cand in cand si o data in gand ''                          
De exemplu, in acest moment este restant cu plata pensiei de intretinere pe mai multe luni.
Cand este solicitat sa-si indeplineasca obligatia de intretinere invoca lipsa resurselor financiare si existenta unor probleme mai mult sau mai putin reale.
Numitului....................................... exercita in prezent profesia de .......................la S.C.....................S.A. unde  lucreaza in calitate de salariat, colaborator sau asociat -statutul sau exact nu-l cunoastem fiind un "secret" bine pazit.
In drept, fapta constituie infractiunea de abandon de familiei, infractiune prevazuta si pedepsita de art. 305 Lit. b-c din Codul penal.
Dovada plangerii inteleg sa o fac prin proba cu martori si acte.


Cu deosebita consideratie
...................................    în numele şi ca reprezentant(ă) legal(ă) a minorei ......................................DL.PROCUROR SEF AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA SECT. 3 BUC.